„Biztonságos közlekedés gyermekszemmel”

2017. 02. 09., cs - 08:34
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ismét gyermekrajzpályázatot hirdet.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - az Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján - gyermekrajzpályázatot hirdet

           

„Biztonságos közlekedés gyermekszemmel”

 

címen, három kategóriában: óvodások (3-6 éves), valamint  alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére. A rajzoknak a biztonságos közlekedést kell bemutatnia, illetve propagálnia az állatvilág felhasználásával (külső és belső tulajdonságok bemutatásával).

 

Az alkotások mérete kizárólag A/4 vagy A/3 méret lehet.

 

Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz.

 

A pályamunkákat a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottsághoz kell eljuttatni (6000 Kecskemét, Batthyány u. 14.), az alkotó adatainak (név, életkor, lakcím, iskolája) feltűntetésével.

 

A beküldési határidő: 2017. április 20.

 

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a legjobb alkotásokból kategóriánként 6-6 pályaművet továbbít a második fordulóra az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsághoz.

 

A második fordulóban, az ORFK-OBB szakmai zsűrije által kiválasztott pályaművek alkotóinak díjátadó ünnepségéről (annak időpontjáról és helyszínéről) később küldünk értesítést. Amennyiben megyénkből lesz nyertes pályamű, erről a pályázó iskoláját értesítjük. A díjátadóra történő utazásról a megyei baleset-megelőzési bizottság gondoskodik.

 

1. díj: kategóriánként 1-1 kerékpár, 2-6. díj: kategóriánként tárgyjutalom.

 

 

Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

6000 Kecskemét, Batthyány utca 14.

Telefon: 76/513-336, Fax: 76/513-337


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.