Fokozott ellenőrzés a fővárosban

2013. 07. 15., h - 11:41
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapest több kerületében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a motorkerékpár-, a segédmotorkerékpár- vezetők és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása céljából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya 2013. július 16-18. között különböző időszakokban a szabályok betartásának elősegítése, a közlekedésbiztonságának javítása, valamint annak elősegítése, hogy a közúti közlekedési balesetek száma, súlyossági foka csökkenjen, fokozott ellenőrzést tart Budapesten.

Ennek során a rendőrség ellenőrizni fogja a biztonsági eszközök meglétét, használatát, valamint a szabálytalanul közlekedőkkel szemben minden esetben a hatályos jogszabályok szerint fel fog lépni a hatóság.

Az ellenőrzés ki fog terjedni többek között az ittas vagy bódult állapotban hajtó személyekre, a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétére, bukósisak használatára.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az ünnepi hétvégén is sokan szabálytalankodtak

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával 150 jogsértővel szemben intézkedtek. Várdombon olyan járművezetővel is találkoztak az egyenruhások, aki a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel közlekedett.