Hasznos tanácsok motorosoknak

2016. 11. 02., sze - 10:46
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága közlekedésbiztonsági ajánlásokkal hívja fel a motorkerékpárosok figyelmét a téli közlekedés veszélyeire.

Az őszi-téli hónapokban a motoros balesetek jellemző oka, hogy a sofőrök nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ki kell emelni az emberi tényező jelentőségét is, amikor a járművezetők a képességeiket túl-, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik.

Fontos megemlíteni, hogy a motorosokat a személyautók sofőreire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük nagyobb veszélynek van kitéve. Évek óta fő baleseti oknak számít a sebesség nem megfelelő megválasztása, irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés.

A bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése nagymértékben csökkenti a motorosok agy-, gerinc-, és végtagsérülésének kockázatát. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.