„Kék Angyal” vigyáz a közlekedőkre

2013. 12. 31., k - 12:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A láthatóság életmentő szerepére hívták fel a figyelmet a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében a „Kék-Angyal” elnevezésű baleset-megelőzési akció keretében.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében idén több olyan személyi sérüléses baleset történt, melyek bekövetkezésében a kerékpárral közlekedők figyelmetlensége is nagy szerepet játszott. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a kerékpárosok láthatósága érdekében közlekedésbiztonsági propaganda akciót hirdetett 2013. december 25. és december 31. között „Kék angyal” elnevezéssel.

Ennek keretében - elsősorban - a körzeti megbízottak a polgárőrökkel közösen illetékességi területükön láthatósági szóróanyagokat ajándékoztak azon rászoruló személyek részére, akik külterületen laknak, illetve oda munkába járnak kerékpárjukkal.

 

A rendőrök napi szolgálatuk alatt „LÁTHATÓSÁG-BIZTONSÁG” elnevezésű kulcstartót, gyermek és felnőtt láthatósági mellényt, kerékpár lámpát és villogó prizmát ajándékoztak, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

 

A Bizottság plakátokat is készített, melyeket olyan benzinkutakon, közintézmények előtt, nagy létszámú munkahelyek bejáratánál helyeztek el, ahol nagy számban fordulnak meg kerékpáros személyek.

 

 

Mindenkinek békés, boldog és balesetmentes új évet kíván a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Méltányosság

A BRFK soron kívül megszüntette a szabálysértési eljárást.