Közlekedés, ahogyan a gyermekek látják

2015. 03. 06., p - 12:08
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabáról és a környező településekről több száz rajzot küldtek be óvodások és általános iskolások a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra. A munkákból a Békés Megyei Könyvtárban nyílt kiállítás.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a hagyományos, „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Békés megyében minden évben több ezer rajz érkezik a felhívásra. A Békéscsabai Rendőrkapitányságra érkezett rajzokból a rendőrkapitányság baleset-megelőzési bizottsága kiállítást rendezett, melynek ünnepélyes megnyitóját díjátadóval kötötték egybe. A 2015. március 5-én a Békés Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényen az intézmény igazgatója, Rakonczás Szilvia köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően dr. Bede Sándor r. alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője megköszönte a pedagógusoknak a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése érdekében végzett munkáját. A rendőrkapitány elismeréssel szólt a gyermekrajzokról és örömét fejezte ki, hogy az óvodások és általános iskolások érdeklődnek a közlekedés iránt, nagyon sok szabályt elsajátítottak, megjelenítettek a képeken. Békéscsaba, Megyei Jogú Város polgármestere, Szarvas Péter személyes gyermekkori élményeit is felidézte és arra biztatta a gyermekeket, illetve szüleiket, hogy őrizzék meg az értékes gondolatokat tükröző munkákat.

 

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Máté Ádám (Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ), második lett Bali Boglárka Rebeka (Kölcsey utcai és Ligeti sori Óvoda), a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Molnár Kornél (Dobozi Mesekert Óvoda) vehette át. Az alsó tagozatos általános iskolások között a zsűri Fábián Csenge munkáját ítélte a legjobbnak, a második helyezett pedig Lukács Balázs lett. Mindketten a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói. A harmadik helyezett Sajti Levente (Erzsébethelyi Általános Iskola) lett. A felső tagozatos kategória első helyezettje Hronyecz Nárcisz, második helyezettje pedig Fejér Csenge, mindketten a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola diákjai. A harmadik helyen pedig Adamik Zétény, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola tanulója végzett.

 

A helyezettek mellett intézmények, cégek, vállalkozások, valamint a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából 50 gyermek vehetett át különdíjat. A pályázatra beküldött munkákból nyílt kiállítás 2015. március 18-ig látható a Békés Megyei Könyvtár földszintjén. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük őket

A mosonmagyaróvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfiak és a társaságukban lévő nő azonosításához.