Motorral is biztonságban

2017. 06. 16., p - 13:24
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Hasznos tanácsok motorosoknak!

Megérkezett a nyár, megérkeztek a motorosok! A motorral való biztonságos közlekedés elengedhetetlen feltétele a motorkerékpár kifogástalan műszaki állapota. A jó műszaki állapotú járművel történő motorozás nemcsak kellemesebb és biztonságosabb közlekedési élményt nyújt, hanem lehetővé teszi, hogy egy esetleges veszélyhelyzetben a motoros a szükséges elkerülő manővereket nagyobb biztonsággal és eredményességgel hajthassa végre.

Fontos a fokozatosság! Idő kell ahhoz, hogy újra berögzüljenek az előző szezon rutinos mozdulatai, manőverei. Saját biztonságunk érdekében viseljünk speciális ruházatot a motoron! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban utazókkal ellentétben nem védik passzív biztonsági berendezések, ezért közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy mind a motort vezető, mind az utasa megfelelő ruházatot, illetve védőfelszerelést viseljen, ha motorra ül.  

A legfontosabb alapelv motorozás közben, hogy mindig mindenki a saját tempójában közlekedjen. Mérjük fel reálisan a tudásunkat! Sokan túlvállalják és veszélyes szituációkba hajszolják magukat.  

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a sebesség helyes megválasztását sem. A sebességhatárokon kívül a relatív gyorshajtásra is oda kell figyelni, vagyis mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően válasszuk meg járművünk sebességét.

Fontos az is, hogy hosszabb motorozás eset gyakrabban kell pihenőt tartani. A vezetés során nagyon fontos a megfelelő fizikai és mentális állapot. Soha ne üljenek úgy a motorkerékpárra, ha nincsenek biztonságos vezetésre alkalmas állapotban, legyen szó fáradtságról, nem megfelelő pszichés állapotról, éhségről, szomjúságról.

Balesetmentes közlekedést motorozást kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Cégektől csaltak ki pénzt

Nem létező eszközöket, gépeket kínáltak kedvező áron eladásra, így csalt ki országszerte cégektől nagyobb összegeket három férfi és egy nő. A Békés megyei rendőrök Szegeden fogták el őket.

 

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/2967/2017. bűnügyi számon nyomoz rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök keresik azt a férfit és társát, akik egy rákospalotai dohányboltból több, mint százezer forint készpénzt loptak el.

 

A balesetek megelőzése a cél

A balmazújvárosi rendőrök a balesetek megelőzése érdekében továbbra is fokozottan ellenőrzik a járművezetőket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Baracska térségében két gépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába forgalomkorlátozás van érvényben. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők!

 

Erős a forgalom Röszkén

Megnövekedett a várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.