Óvatosan kétkeréken!

2016. 06. 30., cs - 10:24
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Kópházáról Harka irányába közlekedett 2016. június 28-án 17 óra 20 perckor Honda típusú motorkerékpárjával egy 33 éves csabrendenki férfi. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, aminek következtében egy jobbra ívelésű kanyarban - a haladási irányát tekintve - bal oldalon lehaladt az úttestről és az ott található villamos kapcsolószekrénynek ütközött. A baleset következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt napokban a kétkerekűekkel történt balesetek miatt a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a motorozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

 

  • A balesetek megelőzéséhez néhány alapvető szabályt be kell tartani. Ezek közül is első helyen a sebesség megfelelő megválasztása áll.
  • A baleseti okok között előkelő helyen szerepel a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés.
  • A kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti, mivel őket nem védik olyan biztonsági megoldások, mint a gépjárművezetőket, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.
  • A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. A kánikulai időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor a nyári forróságban is elengedhetetlenül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!
  • A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

 

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és fokozottan tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ittasan soha ne vezessenek! A motorkerékpárral közlekedők a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.