TÖRÉS-PONT közlekedésbiztonsági előadás

2015. 06. 06., szo - 09:44
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Nagyváradon is bemutatta a TÖRÉS-PONT elnevezésű közlekedésbiztonsági előadását.

A Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség meghívására a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Debreceni Törvényszék, az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása, a Debreceni Egyetem Szociálpolitika és Szociológia Tanszéke, valamint a Hajdúsági hallgatókért és Civilekért Egyesület együttműködésével 2015. június 3-án közlekedésbiztonsági előadást tartott Nagyváradon. Az előadáson a Nagyváradi Mihail Eminescu Főgimnázium mintegy 120 tanulója vett részt.

A TÖRÉS-PONT Pont baleset-megelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. A projekt hazai neve: TÖRÉS-PONT, mottója: A baleseteket emberek okozzák.”

Az előadáson Suba István r. főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Dr. Tóth Ildikó a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese a rendőrség, a mentőszolgálat és a bíróság szemszögéből mondtak el és képekkel szemléltettek halálos közúti közlekedési baleseteket.    

A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. A projekt célja, hogy a fiatalok ismerjék meg a balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban ismerjék fel a kockázatokat, ismerjék fel a korosztályukra jellemző baleseti kockázatokat és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. A módszer lényege, hogy az előadás erős érzelmeket ébresszen a fiatalokban. Az előadók személyes történeteit baleseti képekkel, videókkal egészítik ki, ezzel is fokozva az érzelmi ráhatást. A történetek debreceni vagy környékbeli balesetekről szólnak.

Az elmúlt két évben több mint háromezer hajdú-bihari középiskolás látta ezt az egyedülálló előadást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.