Újabb giga poszter

2017. 07. 06., cs - 08:22
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a motoros balesetek megelőzésére, mivel a nyári turisztikai szezonban megnövekszik a kétkerekű motoros járművel közlekedők, és ezzel együtt a motorkerékpáros balesetek száma is.

A statisztikai elemzésekből megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek első számú oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés. Mivel a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, emiatt a kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti.

A motoros balesetek megelőzése és a figyelemfelhívás céljából, Zala megyében a rendőrség újabb két, úgynevezett „giga posztert” helyezett el 2017. július hónapban a 74-es számú főút, Zalaegerszeget elkerülő szakaszán.

A poszterek elkészítéséhez a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai küldhették be az általuk készített fényképeket, meggyőző és egyben elrettentő felirat terveket, amik közül egy kreatív csoport választotta ki a plakáton szereplő fotót.

A motoros balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, tartsák be a KRESZ szabályait, vezessenek óvatosan és körültekintően!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.