Újabb giga poszter

2017. 07. 06., cs - 08:22
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a motoros balesetek megelőzésére, mivel a nyári turisztikai szezonban megnövekszik a kétkerekű motoros járművel közlekedők, és ezzel együtt a motorkerékpáros balesetek száma is.

A statisztikai elemzésekből megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek első számú oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés. Mivel a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, emiatt a kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti.

A motoros balesetek megelőzése és a figyelemfelhívás céljából, Zala megyében a rendőrség újabb két, úgynevezett „giga posztert” helyezett el 2017. július hónapban a 74-es számú főút, Zalaegerszeget elkerülő szakaszán.

A poszterek elkészítéséhez a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai küldhették be az általuk készített fényképeket, meggyőző és egyben elrettentő felirat terveket, amik közül egy kreatív csoport választotta ki a plakáton szereplő fotót.

A motoros balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok különösen fokozott óvatossággal közlekedjenek, tartsák be a KRESZ szabályait, vezessenek óvatosan és körültekintően!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rablók

A pétervásárai rendőrök rövid időn belül elfogták a két szentdomonkosi fiatalt.