„A biztonságosabb Pécsért” projekt nyári mérlege

2014. 09. 09., k - 07:50
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Több mint ezer személyt ellenőriztek belvárosi járőrözés során a pécsi rendőrök az „Új Leonardo” bűnmegelőzési program részeként.

A járőrök szolgálatukat polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel és horvát egyenruhás rendőrökkel közösen hajtották végre 2014. július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakban. A főként megelőző célú fokozott belvárosi jelenlét során több tucat szabálysértés miatt kellett figyelmeztetéssel élniük, vagy feljelentést tenni a rendőröknek, és harminchat személyt állítottak elő, valamilyen súlyosabb jogsértés elkövetésének gyanúja miatt.

 

A magyar és horvát egyenruhás rendőrök az idegenforgalmi szezonban, 2014. július 5-től augusztus 30-ig Pécsett közös járőrszolgálatot láttak el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Horvát Köztársaság Belügyminisztériuma Eszék-Baranya Megyei Rendőr Igazgatóság megállapodása alapján. Összesen tizennyolc horvát rendőr volt a pécsi járőrökkel közös szolgálatban, leginkább a turisták által frekventált történelmi belvárosban. A horvát állampolgárok több esetben kaptak gyors és hatékony segítséget, kivétel nélkül, minden esetben pozitív visszajelzés érkezett tőlük.

 

Több mint háromezerszer nyújtottak azonnali segítséget turistáknak a „Tourist Police” pavilon munkatársai a két hónap alatt. Közel négyszáz angol és háromszáz német nyelvű turistának nyújtottak felvilágosítást, legtöbbjük útbaigazítást kért, többen elhagyott, elvesztett értéktárgyuk felkutatásában kértek segítséget. Pécsett a Széchenyi téren felállított „Tourist Police” pavilonban 2014. július 1-től augusztus 31-ig minden nap 14.00 órától 20.00 óráig volt elérhető két, németül és angolul jól beszélő diák.

 

„A biztonságosabb Pécsért” című bűnmegelőzési projekt ősszel is folytatódik. A nők elleni erőszak megelőzése lesz a középpontban, mely projektrész „A pécsi nők védelméért” címet viseli. A nők elleni utcai támadások megelőzésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Pécsi Rendőrkapitányság közreműködésével 2014. szeptember 10-én és 11-én 14.00-16.00 óra közötti időben Pécsett az Árkád üzletház kupolájában szervez további programot minden érdeklődőnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.