Áldozatvédelem jelnyelven

2017. 07. 07., p - 11:45
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Jeltolmács segítségével tartottak előadást Pécsett.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Baranya Megyei Szervezetének pécsi székhelyén a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2017. július 6-án jeltolmács segítségével „Vigyázzunk értékeinkre és személyes biztonságunkra” címmel tartott áldozatvédelmi előadást a hallássérültek számára.

A filmvetítéssel színesített előadás több vagyonvédelmi témát is érintett, mint például a lakás védelme, a biztonságos bevásárlás, a trükkös és besurranó tolvajok elleni védekezés. Emellett kiemelten foglalkoztak az internet veszélyeivel is, mivel e terén fokozottabb veszélynek lehetnek kitéve a célcsoport tagjai, hiszen ők a telefonos ügyintézés helyett az internetet használják nagyobb számban ügyeik intézésére, kapcsolattartásra, illetve vásárlásra is. Bátori Szabina rendőr százados az internetes csalásokra, zaklatásokra, az internetes vásárlás veszélyeire és azok megelőzési lehetőségeire is felhívta a résztvevők figyelmét.

Az előadást követően kötetlen beszélgetés keretében személyre szóló tanácsokat is adott a rendőrség munkatársa, valamint a jelenlévők különböző bűnmegelőzési kiadványokat is átvehettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam