Bűnmegelőzési előadás Polgáron

2016. 12. 12., h - 11:37
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hajdúnánási rendőrök tartottak előadást a helyi nyugdíjasoknak.

Tanyi Szilárd r. főtörzszászlós és Gyüge János r. főtörzszászlós a 2016. december 8-án tartott előadásukon elmondták, hogy melyek azok a jogsértéseket, amelyeknek a korosztály tagjai áldozatul eshetnek. A rendőrök a szolgálatuk ellátása során tapasztalt eseményekről is tájékoztatták a hallgatóságot és gyakorlati példákon keresztül mutatták be, hogy idős emberként hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A közelmúltban történt eseteket elemezve az előadók elmondták, hogy milyen lehetőségeik vannak az említett jogsértések megelőzésére. Kiemelték, hogy az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények jelentős részében az elkövetők igyekeznek a „kiszemelt” áldozat bizalmába férkőzni és felmérni az értékeit, majd valamilyen elterelő mozzanattal próbálják azokat megszerezni. Az ilyen nem kívánt események a kellő odafigyeléssel és az idegenekkel szembeni bizalmatlansággal megelőzhetőek.

Pocsai Zsuzsanna r. főtörzsőrmester és Péter Adrienn r. törzsőrmester a közlekedési balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről tartottak előadást. A téli hónapokban jellemző a ködös, párás idő, a nappalok rövidülése miatti romló látási viszonyok, a szinte folyamatosan nedves és csúszós útburkolat jelentősen növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ez az időszakban teljesen más közlekedési magatartást követel. A rendőrök az előadásukon külön felhívták a láthatóság fontosságára a figyelmet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ablakot törtek, dohányt loptak

A balassagyarmati rendőrök mintegy nyolc órán belül beazonosították és elfogták a két cserháthalápi férfit.  

 

Körözött autók Nagylakon

A magyar rendőrök a lengyel és német hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Nagylakon.

 

Elfogták a hajnali betörőt

Az újpalotai rendőrök elfogták azt a férfit, aki két helyre is betört, és ellopott egy pénztárgépet, valamint háztartási - és elektronikai eszközöket.

 

Baleset az M2-es autóúton

Egy személyautó hókotró járműnek ütközött Sződligetnél, teljes útlezárás van érvényben.

 

Lezárt akta: embercsempészés miatt kell felelniük

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya 5 férfival szemben, akik több illegális migráns külföldre jutását segítették elő.