Bűnmegelőzési előadás siketeknek és nagyothallóknak

2017. 06. 22., cs - 10:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban tartottak bűnmegelőzési előadást a rendőrök.

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakembere a bűnmegelőzés és áldozatvédelem témakörében tartott egy rendkívül hasznos, informatív és mindig aktuális jellegű tájékoztatást a napokban a Siktek és Nagyothallók Országos Szövetség Nógrád Megyei Szervezet tagjai részére.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakembere felhívta a résztvevők figyelmét az értékek, vagyontárgyak és személyes okmányok védelmére, továbbá kihangsúlyozta az idegenekkel való találkozás veszélyeit is. Ezt követően a trükkös lopások, az internetes csalások kapcsán tartott bűnmegelőzési előadást, majd a résztvevőknek elmondta, hogy mit tegyenek az áldozattá válás elkerülése érdekében, vagy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént.

Az előadáson résztvevők ezt követően az ismertetett témákban oktató jellegű videofilmet láthattak, majd Bárnai Kinga rendőr őrnagy asszonytól választ kaphattak felmerült kérdéseikre, végül pedig kiadványokat és a biztonságos közlekedéshez szükséges eszközöket is kaptak. 

A bűnmegelőzési előadás jelnyelvi tolmács segítségével valósult meg.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.