Felkészülés a gondtalan nyárra

2016. 06. 14., k - 09:39
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A szünidő gondtalan eltöltéséhez baleset- és bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagodhattak a kecskeméti diákok.

A gyermekek életkori sajátosságaikból adódóan a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek. Ők még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a veszélyeket és figyelmük sem eléggé koncentrált és ez egyaránt igaz az otthoni és az egyéb balesetekre is. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá válnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén, továbbá felügyeletük sincs mindig kellőképpen megoldva.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre és a megelőzés lehetőségeire. Ennek érdekében a megyeszékhelyi rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei 2016. június 13-án 9 órától komplex prevenciós foglalkozást tartottak a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére.

 

 

A tanulók „Nyár veszélyei” címmel hallgathattak meg ismeretterjesztő előadásokat, amelynek keretében az áldozattá válás elkerülése érdekében kaphattak hasznos tanácsokat és közlekedési ismeretekre is szert tehettek.  A bűnügyi szakemberek kábítószer- és nyomkereső szolgálati kutyával tartottak látványos bemutatót az iskola udvarán mintegy 450 iskolás és pedagógus számára.

 

Az egyenruhások arra is lehetőséget biztosítottak, hogy a részvevők közlekedési szabályismeretüket tesztlapok segítségével felmérhessék, amelyeket közösen kiértékelhettek a szakemberekkel. Az érdeklődők testközelből megismerkedhettek a rendőri karjelzésekkel, amelyek végrehajtását az elméleti ismeretátadást követően a gyakorlatban is kipróbálhattak.

 

 

A kora délutánig tartó színes programsorozat alatt a gyerekek megnézhették a szolgálati gépjárműveket és kerékpárokat, illetve lehetőségük nyílt személyesen beszélgetni a rendőrökkel. A résztvevők mindegyike baleset-és bűnmegelőzéshez kapcsolódó ajándékokkal is gazdagodhatott.

 

A gyerekek nagy örömmel vettek részt az interaktív programokon és lelkesen tették fel kérdéseiket. A pedagógusok elmondták, hogy fontos tapasztalatokkal és hasznos ötletekkel tudják diákjaikat nyári szünetre bocsátani.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.