Folytatódik a „Házhoz megyünk” program

2016. 08. 27., szo - 09:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A tavalyi év őszén indult tájékoztató kampány keretében a rendőrök és együttműködő partnereik továbbra is várják az érdeklődőket a Kecskeméten és Kalocsán működtetett információs pontoknál.

A tavalyi év őszén az Országos Rendőr-főkapitányság új vagyonvédelmi programot indított „Házhoz megyünk” címmel, melynek célja a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása.

 

A kampány keretében a Bács-Kiskun megyei rendőrök a megyeszékhelyen kettő, míg Kalocsán egy információs pontot működtetnek, ahol az érdeklődők hiteles forrásból, szakértőktől tájékozódhatnak a lakosságot érintő veszélyhelyzetek elkerülésével, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalával kapcsolatban.

 

Az információs pontok 2016. szeptemberétől az alábbiak szerint működnek.

 

Kecskeméten, minden hónap második hetében:

Piac, Kecskemét, Budai utca 2/a.

  • kedd – péntek 9.00-11.00
  • szombat 8.00-10.00.

 

SPAR Szupermarket, Kecskemét, Március 15. utca 5.

  • kedd – péntek 16.00-18.00
  • szombat 10.30-12-30.

 

Kalocsán, minden hónap első hetében:

ÖKO-PONT Kalocsa, Kossuth Lajos utca 50.

  • hétfő-péntek 14.00-16.00.

A rendezvénysorozatot 2016. decemberében egy országos vetélkedő zárja, amelyen a megyei döntőket követően három fős csapatok – egy nagyszülő, egy szülő és egy általános iskola felső tagozatában tanuló gyermek - vehetnek részt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.