„Házhoz megyünk” Csongrádon

2016. 09. 29., cs - 08:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrádon folytatódott a „Házhoz megyünk”, az Országos Rendőr-főkapitányság 2016. második félévére meghosszabbított, sikeres bűnmegelőzési és vagyonvédelmi programja.

A rendezvénysorozat célja, hogy a résztvevők első kézből, szakemberektől kapjanak bűnmegelőzési tanácsokat. Az információs pontokon havonta egy héten át a kitelepült munkatársak – a Rendőrség, az Országos Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, az Aegon Biztosító, az Önkormányzat és a Polgárőrség helyi szervezeteinek képviselői - közvetítik a lakosság számára a személyes védelmük, lakóhelyük és lakásuk biztonságának megteremtése érdekében elérhető javaslataikat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2016. december végéig hosszabbította meg a kampányt. A program ezúttal is, a korábbi időszakhoz hasonlóan területi (megyei) és országos vagyonvédelmi vetélkedővel zárul, melynek nyertesei értékes jutalmakban részesülnek.

Ezen a héten a Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria ad otthont az eseménynek. A kampány iránt elsősorban időskorúak érdeklődtek, főként a lakásbetörések és a biciklilopások megelőzésével kapcsolatban kértek tanácsot. 

Utóbbit segít megelőzni a Bike Safe program is, melynek keretében helyszíni kerékpár regisztrációra van lehetőség. Ennek során a rendőrök a kétkerekűeket lefényképezik, matricával látják el, valamint egy adatbázisban rögzítik, mindezt a lopások megelőzése és az eltulajdonított kerékpárok könnyebb felderítése érdekében.

 

 

A "Házhoz megyünk" Csongrád megyében tovább folytatódik.

Szentes

42.héten hétfő-péntek 10:00-12:00 óráig

46.héten hétfő-péntek 10:00-12:00 óráig

Helye: Kossuth Lajos utca 3.

Csongrád

43. héten hétfő-csüt: 15:00 - 16:00 óráig, péntek: 12:30 órától 13:30 óráig

46. héten hétfő-csüt: 15:00 -16:00 óráig, péntek: 12:30 órától 13:30 óráig

Helye: Csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria

Kistelek

43. héten hétfőtől-péntekig délelőtt

47. héten hétfőtől-péntekig délelőtt


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam