„Házhoz megyünk” Nógrádban is

2015. 10. 09., p - 15:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos vagyonvédelmi program Nógrád megyében is elindult.

A Rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, mely 2015. szeptember 30. és 2016. június 30. közötti időintervallumban valósul meg. A projekt keretében megyénként három településen úgynevezett információs pontokat hoznak létre, ahol minden hónapban egy héten keresztül szakemberek látják el tanácsokkal az érdeklődő állampolgárokat a vagyonvédelemről és a biztonságról annak érdekében, hogy fejlődjön a lakosság önvédelmi készsége, s ez által csökkenjen a vagyon elleni bűncselekmények száma. A program 2016 májusában vagyonvédelmi vetélkedővel zárul, melyen a projektbe bevont települések 3 fős csapatai mérik majd össze ez irányú tudásukat. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a projekt három helyszíneként Salgótarjánt, továbbá Érsekvadkertet és Jobbágyit jelölték ki. 

A rendőrségi humánerőforráson túl a projekt megvalósításában részt vesznek az érintett önkormányzatok és polgárőr szervezetek, továbbá a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Aegon Biztosító Zrt. képviselői. A munkacsoport alakuló gyűlésén 2015. október 9-én szakmai megbeszélés és egyeztetés keretében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a szakemberek kidolgozták a projekt ütemtervét. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőt tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.