„Házhoz megyünk" Zala megyében

2015. 11. 17., k - 13:15
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Házhoz megyünk" projekt elsősorban a lakásbetörésekre, a besurranásos lopásokra, valamint az idős személyek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzésére helyezi a hangsúlyt.

A programsorozat célja, hogy a vagyonbiztonság növelése érdekében hiteles forrásból, szakértőktől származó információkkal segítse a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, ezenkívül tanácsokat ad ahhoz, hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

A programot Sashalmi Zoltán r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi főkapitány-helyettese indította útjára. A megnyitón részt vett a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, Bükiné Papp Zsuzsanna r. alezredes, továbbá a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Zala Megyei Szervezetének és az Aegon Biztosító Zrt. megyei irodájának képviselője. 

A zalai rendőrök Zalaegerszegen és Nagykanizsán állítanak fel információs pontokat és minden hónapban egy héten keresztül a helyszínek közötti két napos váltásban látják el hasznos tanácsokkal az érdeklődőket. A rendezvénysorozatot a 2016. május végéig tartó országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

A kitelepülésekre 2015. november hónapban Zala megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor:

ZALAEGERSZEG

Helyszín: Interspar, Zalaegerszeg, Ola u. 1.
Időpont: 2015. november 17. ; 24.       9.00 -13.00

                           november 18. ; 25.    14.00 -18.00

NAGYKANIZSA

Helyszín: Interspar, Nagykanizsa, Táborhely u. 4.
Időpont: 2015. november 19.             14.00 -18.00

                           november 20.               9.00 -13.00


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

35 rendbeli csalás miatt kell felelnie

A gyanú szerint a 28 éves nő babakocsikat és gyermekjátékokat hirdetett az interneten, azonban ahogy áldozatai átutalták a megbeszélt összeget, többet nem volt elérhető. A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Hat határsértő Szatymaz közelében

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.