Hurrá, itt a nyár!

2017. 06. 12., h - 15:47
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Biztonságban nyaralni ér! Prevenciós kampány Pest megyében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2017. június 12-én   a Pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolában, a „Sashegyi napok„ keretében  tartottak rendhagyó,  bűnmegelőzési tanévzárót.

 

A diákok biztonsága kiemelten fontos, ezért a tanév során több alkalommal tartottak a Pest megyei rendőrök olyan prevenciós foglalkozásokat, amelyek fő témái az internet biztonságos használata, a drogok és kábítószerek veszélyei és az erőszak voltak.

 

Annak érdekében, hogy a nyaralás, a nyári szünet valóban egy biztonságban eltöltött, valódi élményekben gazdag időszak lehessen, a  bűnmegelőzési tanévzáró a nyár, a strandok, a szabadvizek, illetve a vakáció idején egyedül, otthon töltött időszak veszélyeiről és a veszélyek  elkerülési módjairól szólt.

Szentendre  Város Balesetmegelőzési Bizottságának munkatársai a biztonságos közlekedés szabályairól adtak a gyerekeknek tájékoztatást.

 

Kiemelt helyet kapott a rendőrség új, „Egy hónap – egy téma a biztonságos internethasználatért” kampánya, amelynek keretében minden hónapban más-más témát érintő, a biztonságos internethasználatot elősegítő információs anyag kerül  közzétételre a rendőrség  honlapján. Pest megyében a vakáció ideje alatt is kiemelten figyelünk a fiatalokra. A rendőrség munkatársai az iskolák által szervezett programok és nyári táborok alkalmával általános bűnmegelőzési tanácsokat adnak a diákoknak. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.