Közös fokozott ellenőrzés

2016. 10. 30., v - 09:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közös szolgálatra hívta Vas és Zala megye rendőreit, polgárőreit, a katasztrófavédelem munkatársait, a Bakonyerdő Zrt. és Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdészeit.

Gógánfán a Művelődési Házban gyűltek össze a meghívott rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és erdészek 2016. október 29-én a közös fokozott ellenőrzésre. A reggeli eligazításon Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ügyrendben meghatározott helyettese köszöntötte a megjelenteket. Az alezredes az akció céljaként tűzte ki az erdőterületeken elkövetett jogsértések visszaszorítását, közlekedési szabálysértések megelőzését, valamint mindenszentek és halottak napja közeledtével a közrend biztosítását. Marton Tibor, a Gógánfa Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Valente József, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövegség elnökségi tagja köszönetüket fejezték ki, hogy a tavalyi évben általuk kezdeményezett akciót 2016-ban szélesebb körben sikerült megszervezniük. Ezt követően Vezsenyi Imre, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője beszédében kiemelte, hogy a természeti értékeink védelmét szolgálja a közös szolgálat.

Egy időben egyszerre 60 helyen végezte el az ellenőrzést a közel 150 fő együttműködő.  Az ellenőrzés a Veszprém, Vas és Zala megye határait érintő erdőterületeket, kirándulóhelyeket, közterületeket, utakat, és különös figyelemmel a temetők környékét érintette.

A közös akció során a figyelmeztetés lehetőségével éltek a kisebb súlyú szabálysértések elkövetőivel szemben a rendőrök, polgárőrök, tűzoltók és erdészek.

Az akció értékelésekor elhangzott, hogy a települések lakói és a kieső területeken élő idős személyek pozitívan fogadták a rendfenntartó erők jelenlétét. Az ellenőrzés az Uzsai Erdészeti Igazgatóság által biztosított vadhúsból készített ebéddel zárult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.