Romológia továbbképzés

2017. 04. 27., cs - 12:45
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A roma kultúrával ismerkedtek a baranyai rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. április 25-én 40 rendőr számára tartottak romológiai továbbképzést, melynek során a roma kultúrával és hagyományokkal ismerkedhettek az egyenruhások.

A területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport szervezésében megvalósuló képzés első felében dr. Cserti Csapó Tibor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszék docense a roma nyelvi csoportokról és az előítéletekről beszélt.

Az előadás témájához szorosan kapcsolódva Varga Judit rendőr őrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály munkatársa mutatta be, az e témában országos szinten végzett megelőzési tevékenységet. Egyebek mellett hangsúlyozta, hogy a roma önkormányzatok vezetőivel és a civil együttműködő partnerekkel való rendszeres kapcsolattartás megfelelő alapot szolgáltat a kisebbségek irányába kifejtett hatékonyabb megelőzési tevékenységhez.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időben érkeztek

Nem észlelte a tüzet az a három jászalsószentgyörgyi gyermek, akiket rendőrök hoztak ki abból a házból, amelynek alsóépülete lángolt.