Romológia továbbképzés

2017. 04. 27., cs - 12:45
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A roma kultúrával ismerkedtek a baranyai rendőrök.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon 2017. április 25-én 40 rendőr számára tartottak romológiai továbbképzést, melynek során a roma kultúrával és hagyományokkal ismerkedhettek az egyenruhások.

A területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoport szervezésében megvalósuló képzés első felében dr. Cserti Csapó Tibor a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszék docense a roma nyelvi csoportokról és az előítéletekről beszélt.

Az előadás témájához szorosan kapcsolódva Varga Judit rendőr őrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály munkatársa mutatta be, az e témában országos szinten végzett megelőzési tevékenységet. Egyebek mellett hangsúlyozta, hogy a roma önkormányzatok vezetőivel és a civil együttműködő partnerekkel való rendszeres kapcsolattartás megfelelő alapot szolgáltat a kisebbségek irányába kifejtett hatékonyabb megelőzési tevékenységhez.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tiltott határátlépésért felel

Szamosbecs belterületén igazoltatták a román állampolgárságú férfit, aki az eljárás adatai szerint illegálisan lépett be Magyarország területére.

 

Semmi se szent

A demonstráció több résztvevője ellopta az ország karácsonyfája díszletéhez tartozó szánkókat.

 

Négy bangladesi férfi egy kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Illegális migránsok Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Átragasztotta

Az ártándi határon akart kilépni az országból az a férfi, akit bűncselekmény gyanúja miatt elfogtak a rendőrök.