Drogprevenciós előadás az egészségfejlesztés jegyében

2015. 03. 27., p - 14:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadójának közreműködésével, a Pro Scola Nagy László Alapítvány támogatásával a kunhegyesi rendezvény meghívott előadója dr. Zacher Gábor toxikológus volt.

A kunhegyesi Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium vezetői, valamint az iskola bűnmegelőzési tanácsadója Fekete András rendőr főtörzszászlós 2015. március 26-án iskolai egészségfejlesztő napot szervezett.

Az intézmény mintegy 350 jelenlévő diákja részére - a hely adottságaira tekintettel - két előadást tartott dr. Zacher Gábor toxikológus. A doktor úr az előadások végén lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok „négyszemközt”, a pedagógusok jelenléte nélkül is feltehessék kérdéseiket.

A szakértő előadásában beszélt arról, hogy a fiatalok a felhasználói oldalon rengeteget tudnak a drogokról, míg a felnőttek, szüleik ezzel a témával nem igen tudnak mit kezdeni. Épp ezért nehéz a két generációnak minderről egymással kommunikálnia. A szakember hangsúlyozta az értékrend, a családi minták, a példaképek, a közös beszélgetések és a bizalom fontosságát.

A szakember a program második felében az iskolai bűnmegelőzési és drogprevenciós tanácsadóval tartott előadást a nevelő testület részére, amelyen szóba került a gyereknevelés, a következetesség, a szülői minta és a kontroll alatt tartott hétköznapi gyarlóság. A résztvevők tájékoztatást kaptak a drogok veszélyeiről, a kábítószerekkel és pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos büntetőjogi következményekről is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban alvázára kapaszkodtak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

A rendőrök megelőzték a sértettet

Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték: megvan a jármű. Kiderült, helyi fiatalok szórakozásból eltolták, majd szétverték.