A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium modellprogramja során a rendőrség több mint ezer segítő számára tart a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést.
„Pusztán hatan - hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért.” Bács-Kiskun megyei nyitórendezvényét Kecskeméten tartották.
"Pusztán hatan - hat megye összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért" elnevezéssel indult bűnmegelőzési program a Dél-Alföldön. A kezdeményezés célja a korosztály áldozattá válásának megelőzése.
Az előadások vendégei ismereteket kaptak az áldozatvédelem, áldozatsegítés, az ön- és vagyonvédelem, a biztonságos internethasználat, bankkártyahasználat és a segélyhívó rendszer témakörében.
A termékbemutatók veszélyeiről ad tájékoztatást az ELBIR aktuális kiadványa, illetve arról is, hogy miként kerülhetőek ki a csalók praktikái.
Bűnmegelőzési előadás a tarnamérai és a boconádi nyugdíjas klubokban. Fotók!
A Várpalotai Rendőrkapitányság szervezésében, a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány támogatásával prevenciós rendezvényen vehettek részt az érdeklődők.
Nyíregyházi nyugdíjas klubok vezetőinek szerveztek kortársképzést.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának előadója nyugdíjasoknak tartott prevenciós tájékoztatót Szegeden.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei olyan időseket látogattak meg nagycsécsi otthonukban, akik egyedül élnek.
A szombathelyi előadáson az idősek áldozattá válásának elkerülésén volt a hangsúly.
Bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartottak szépkorúaknak Nyíregyházán.
A Fejér megyei rendőrök bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági előadást tartottak nyugdíjasok részére Székesfehérváron.
A Császártöltésen megtartott előadás során az időskorúakat leginkább érintő veszélyhelyzetekről és a sérelmükre leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről tájékozódhattak a résztvevők.
A Szolnoki Rendőrkapitányság 2017. évben is kiemelt figyelmet fordít az időskorúak áldozattá válásának megelőzésére. Már az év első hónapjaiban is számos előadást tartottak nyugdíjasoknak, szépkorúaknak.
A kulcsi és a rácalmási körzeti megbízott közösen tartott bűnmegelőzési előadást a környéken lakóknak.
Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa az illetékességi területén élő idős emberek figyelmét hívta fel a karácsonyi vásárlással kapcsolatos veszélyekre, visszaélésekre.
Részletes tájékoztatást kaptak a rendőrség szakembereitől a szépkorúak.
Folytatódik az időskorúak áldozattá válásának elkerülését célzó „Időskori Kortárs-segítő” programsorozat Komárom-Esztergom megyében.
A Komárom-Esztergom megyei rendőrök a csalók észlelésére és a bűncselekmények megelőzésére hívták fel a nyugdíjasok figyelmét.
Bűnmegelőzési programot indított a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Ezzel a címmel tartottak a rendőrök vagyonvédelmi és bűnmegelőzési előadást a kőtelki idősek otthonában.
A Nógrád megyei rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak az időskorúak áldozattá válásának megelőzésére.
Folytatódik az időskorúak áldozattá válásának elkerülését célzó „Időskori Kortárs-segítő” programsorozat Debrecenben.
Az országos program keretében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Marcaliban, a Kulturális Korzóban 2016. november 3-án szakmai fórumot tartottak.
A helyi rendőrök, illetve a kiskunhalasi előadók előadásokat tartottak a kiskunmajsai nyugdíjasoknak.
Bűnmegelőzési előadó tartott előadást egy debreceni plébánián.
Az idős korosztály áldozattá válásának megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya konferenciát szervezett az idős bűnmegelőzési kortárssegítők számára.
A Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum szociális és idősügyi munkacsoportja - az idősek világnapjához csatlakozva - Generációs délutánnal köszöntötte a Pápai járásban élő időseket.
Az ország számos településéről érkeztek résztvevők Szolnokra a II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjas klub által szervezett játékos, interaktív vetélkedőre, amelyben a bűnmegelőzési tudásukat tehették próbára a versenyzők.

Oldalak