A rendőrkapitány házhoz megy!

2013. 11. 27., sze - 15:58
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Idős emberek otthonában adott bűnmegelőzési tanácsokat az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője és munkatársa, valamint Csernely polgármestere.

Az Ózdi Rendőrkapitányság több éve tart bűnmegelőzési előadásokat a településeken élő időskorúak részére. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy ezeken a rendezvényeken, amelyek rendszerint kultúrházakban, illetve a helyi önkormányzatoknál történnek, pont azok nem tudnak részt venni, akik fizikai, mentális állapotuknál fogva talán legjobban ki vannak szolgáltatva a bűncselekmények, szabálysértések elkövetőinek. Ezért a rendőrség szakemberei a társszervek munkatársaival az otthonukban keresik fel a szépkorúakat.

 

Legutóbb dr. Varga László r. alezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője, a rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Csernely polgármestere, Vincze Tamás 2013. november 25-én több helyi nyugdíjast keresett fel otthonában, így ők személyre szabott bűnmegelőzési tanácsadásban részesülhettek. Mindemellett a haszonnal forgatható kiadványok és az apróbb ajándékok tették nyomatékosabbá a megelőzés fontosságát.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözött BMW Kiszomboron

A magyar rendőrök a francia hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

 

Mindent vitt, amit a raktárban talált

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki többek között kézi szerszámgépeket és szerszámokat vitt el egy építési területről Szegeden. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvennégy határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harminckilenc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, öt személyt pedig elfogtak, akiket előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak.