Kortárs-segítők

2013. 12. 13., p - 15:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság időseket célzó bűnmegelőzési programsorozata.

„Idős bűnmegelőzési kortárs-segítők” címmel indított programsorozatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett kampányt 2013. december 12-én nyitották meg Nyíregyházán.

A főkapitányságon tartott eseményre a város nyugdíjas egyesületeinek vezetőit és a nagyobb egyházak helyi képviselőit hívták meg, akik a rendőrségen hallott információkat hitelesen, a tervek szerint minél több embernek fogják továbbadni.

Az idős embereket veszélyeztetettségük miatt a rendőrségi bűnmegelőzési programok kiemelt célcsoportként kezelik. A főkapitányságon most a szépkorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről adtak tájékoztatást, és azt is és elmondták, hogyan lehet azokat megelőzni. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének képviselője az elsősegélynyújtás alapvető lépéseit mutatta be a hallgatóság aktív részvételével.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ide kapcsolódó bűnmegelőzési kisfilmjét is levetítették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.