A döbbenet erejével…

2014. 09. 30., k - 08:47
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Kontrasztkiállítás – a Magyarországi Református Egyház és a Rendőrség fiatalokat célzó közös multimédiás tárlata Mátészalkán.

Nehéz élethelyzeteket, fiatalokat és családokat érintő fontos kérdéseket mutat be kíméletlen őszinteséggel, gyakran sokkoló módon a Kontrasztkiállítás. A bemutatott fotókat, fény- és hanghatásokat, kisfilmeket kiscsoportos beszélgetések, valamint gyermekvédelmi szakemberek, lelkészek és pszichológusok előadásai is támogatják.

A tárlat 2010. januárjában Kisvárdán indult, azóta járt Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Vásárosnaményban, Dunaszerdahelyen, Rimaszombaton és Budapesten – eddig közel hatvanezren látták. 2014. november végéig a Kontrasztkiállítás a mátészalkai Kertvárosi Református Gyülekezet Kincses Házában tekinthető meg.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkára szeptember 29-i megnyitó beszédében üdvözölte a református egyház és a rendőrség kezdeményezését. „A legjobb bűn az, amit el sem követnek,” mondta köszöntőjében Cesare Beccaria után szabadon Bakos Olivér r. alezredes, a Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetője. A prioritásként kezelt bűnmegelőzés terén a rendőrség a történelmi egyházakkal és a civil társadalom számos más szereplőjével folytat együttműködést.

A prevenciós program anyagának mondanivalóját egy fiatal így fogalmazta meg: „Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat, hanem felráz, nem udvarias, hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás”.

 

A Kiállítás helyszíne: Mátészalka, Kincses Ház (Erkel F. út 50.)
Nyitva tartás: keddtől szombatig 9-14 óráig.
Csoportok, osztályok számára előzetes bejelentkezés szükséges. Tel.: 06-20-613-0909
A kiállítás ingyenes, megtekintése 14 éven aluliaknak nem, 14-16 éveseknek szülő vagy pedagógus jelenlétében ajánlott.

kontrasztkiallitas.refkertvaros.hu


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.