Önvédelem középiskolás lányoknak

2014. 11. 14., p - 09:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2014. november 07-én délután önvédelmi programot szervezett fiatal nőknek.

Az önvédelmi képzés kifejezettem a kamaszlányokat célozta meg, melyet a rendőrkapitányság a veszprémi középiskolák körében hirdetett meg. A program célja volt felhívni a figyelmet arra, hogy a nők sem tehetetlenek egy fizikai támadással szemben. Ehhez azonban meg kell mutatni az utat, tudatosítani kell, hogy nőként mit tehetnek saját védelmük érdekében. A támadások nagy részét alkalom szüli és a támadónak nem számít ki az áldozat, a gyengeség jeleit figyelik. 

A rendőrség megítélése szerint rendkívül fontos, hogy egy fiatal nő tisztában legyen azzal, hogyan kell távol maradni a bajtól, illetve mi a teendő, ha a baj mégis „rátalál” és fizikai konfrontációval találja szemben magát.

Az önvédelmi bemutató, illetve érdeklődés felkeltését célzó edzés keretében, a jó cél érdekében felkért oktatóink olyan önvédelmi módszereket, technikákat mutattak be, melyek segítségével még egy kis súlyú nő is képes megvédeni magát egy erősebb támadóval szemben.

Az edzésre nagy számmal érkeztek érdeklődők, mintegy 30 kíváncsi fiatal lány jelentkezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tormatermében. A résztvevők a Táncsics Mihály Szakközépiskola, a Vetési Albert Gimnázium és a Lovassy László Gimnázium köznevelési intézményekből érkeztek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felkérésére Veszprém városában női önvédelmi tanfolyamot tartó Balogh Zsuzsanna és Tőkés Renáta, míg a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Rusz Attila rendőr törzszászlós adta át az ismereteket a jelenlévőknek.

Az edzésen a fiatalok megismerkedhettek az esés-, ütés-, és rúgástechnikákkal, illetve az oktatók különböző szituációs gyakorlatokkal modellezték a támadási és az ellenük való védekezés lehetőségeket.

Segítségükkel a kamaszlányok azt is megtanulhatták, hogy legjobb védekezési stratégia a megelőzés, kerülni kell a veszélyes helyzeteket, mindig éberen, a veszélyre fizikailag és lelkileg egyaránt felkészülten kell közlekedni, illetve hogy az önbizalmat nem árt erősíteni.

A lényeg, hogy „ Ne fagyj le, ha támadás ér, hanem reagálj!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.