„Házhoz megyünk!” Somogyban

2015. 11. 10., k - 16:02
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos kampánysorozat Somogy megyében is elindult.

Somogy megyében a Kaposvár Plázában 2015. november 10-én indította útjára a programot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Piros Attila r. dandártábornok.

A megnyitón részt vett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Dr. Jávorszkiné Dr. Molnár Magdolna c. r. alezredes, a Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Heffer Attila r. alezredes, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Somogy Megyei Szervezetének és az Aegon Biztosító Zrt. megyei irodájának képviselője. 

A program elsődleges célja, hogy a vagyonbiztonság növelésének érdekében a program iránt érdeklődő állampolgárok közvetlenül, szakértőktől kapjanak hasznos tanácsokat értékeik biztonságos megóvásának érdekében.

A somogyi rendőrök Kaposváron, Siófokon és Marcaliban állítanak fel információs pontokat és minden hónapban, egy héten keresztül látják el hasznos tanácsokkal az érdeklődőket. A helyszíneken előadások, kisfilmek vetítése, prevenciós tanácsadások keretében kapnak tájékoztatást az érdeklődők, továbbá megismerkedhetnek vagyonvédelmi eszközökkel is.

A rendezvénysorozatot 2016. május hónap végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként/településrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.