17 éve ölt - képekkel, videóval!

2016. 06. 01., sze - 10:22
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök azzal gyanúsítanak egy fővárosi férfit, hogy 1999-ben megerőszakolt, megfojtott és kifosztott egy 31 éves nőt.

A rendőrségre 1999. szeptember 16-án reggel érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy találtak egy női holttestet Kecskeméten, a Szent István-városban egy erdős területen.

A helyszíni és halottszemle adatai alapján a 31 éves kiskunfélegyházi nő bűncselekmény áldozata lett, ezért az ügyben emberölés miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) Bűnügyi Osztálya. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a sértettet megerőszakolták, majd megfojtották. Az ismeretlen tettes eltulajdonította az áldozat táskáját is, a benne lévő személyes okmányokkal, készpénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt.

 

A nyomozás során az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, ezért a BKMRFK 2001. május 16-án az eljárást megszüntette.  A rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről, az elmúlt években többször a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek, amelynek keretében folyamatos elemző-értékelő munkát és széleskörű adatgyűjtést végeztek.

 

A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015. december végén sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt. Kiderült, hogy a 40 éves Z. János egy másik erőszakos vagyon elleni bűncselekmény miatt - jelenleg is - előzetes letartóztatásban van.

 

A nyomozók emberölés bűntett, kifosztás bűntett és erőszakos közösülés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fővárosi férfit, aki nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését.

 

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében 2016. június 1-jén 10 órakor Szabó Vendel r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Bogdány Gyula r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese számolt be. A nyomozás jelenleg is folyamatban van. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.