3 gyanúsított, 26 bűncselekmény - videóval

2016. 06. 15., sze - 04:15
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Békés megyei rendőrök Szegeden elfogtak két férfit, akik több lopás elkövetésével gyanúsíthatóak. Harmadik társuk már előzetes letartóztatásban van.

Szegeden, egy lakókocsiban rejtőzködött két férfi, akiket a Békéscsabai Rendőrkapitányság körözött. A 35 éves Sz. Krisztián és a 38 éves T. Ferenc harmadik társukkal, R. Szabolccsal 2015 novembere és 2016 májusa között 26 betöréses lopást követhettek el.

 

A 33 éves kamuti R. Szabolcsot a rendőrök 2016. május 3-án fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A nála tartott házkutatás során a nyomozók három teherautónyi lopott dolgot, köztük háztartási gépeket, szerszámokat, építőanyagokat, műszaki cikkeket, bútorokat, ékszereket foglaltak le. A medgyesbodzási Sz. Krisztiánt és a békéscsabai T. Ferencet a Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2016. június 14-én fogták el. Ők, miután a rendőrség kiadta a körözésüket, egy Szeged külterületén lévő szántóföldön álló lakókocsiba költöztek be. A terület tulajdonosa egy szegedi férfi, akinek a lakásában a rendőrök békéscsabai betörésekből származó háztartási gépeket találtak.

 

A háromtagú társaság tagjai a gyanú szerint Békéscsaba mellett Orosházán törtek be házakba, melléképületekbe, garázsokba és egy kétsopronyi tanyából is loptak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindhárom férfit lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja és kezdeményezi a jelenleg őrizetben lévő Sz. Krisztián és T. Ferenc előzetes letartóztatását is. A nyomozók vizsgálják a hatóság elől bujkáló gyanúsítottaknak szállást adó és a lopott háztartási gépeket használó szegedi férfi büntetőjogi felelősségét is.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meglopták a tolvajt

Egy mezőzombori sértettől pénzkazettát vittek el, amit végül a tolvaj segítői elloptak.

 

Lopás miatt keressük őket

A budapesti rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

 

Dílerek őrizetben

A nagykátai rendőrök három férfit vettek őrizetbe kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt.

 

Jármű önkényes elvétele

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi férfival szemben indítottak.