417 kilogramm marihuána - videóval

2015. 02. 24., k - 08:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Közel félmilliárdot érő drogot akart Magyarországra csempészni egy holland kamionos.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - fogva tartása mellett - Alexander V. H. 33 éves holland állampolgár ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsíttott 2015. február 11-én az általa vezetett kamion félpótkocsijának átalakított talpazatában 410 csomag, összesen 417,253 kilogramm súlyú – elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint – marihuanát hozott Magyarország területére.

 

A beléptetéskor elvégzett röntgensugaras ellenőrzés elemzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézkedő munkatársa a járműszerelvény félpótkocsijának aljában különböző sűrűségű anyag jelenlétére lett figyelmes, ezért másodlagos vizsgálat céljából a belépő kamionvizsgáló hangárába irányította a járművezetőt.

A pótkocsi padlólemeze alatt észlelték a padlózatban utólagosan kialakított rejtekhelyet, melyben több, téglatest formájú csomagot helyeztek el ismeretlenek.

 

A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon megközelítőleg 420.000.000 forint.

 

A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem sokáig örülhettek a zsákmánynak

Békésen, egy üzlet előtt cigarettát kért egy páros nő tagja egy járókelőtől. Miközben szóval tartotta az idős asszonyt, a társa elszaladt az asszony szatyrával, amiben több tízezer forint volt. A rendőrök egy óra alatt elfogták a párost és visszaszerezték a pénzt.

 

Nem állt meg

Soltvadkerttől Kecskemétig követték azt a járművet, amelynek sofőrje kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

 

Keressük Cseh Istvánt

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 43 éves ópusztaszeri férfi megtalálásában.

 

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

 

Látta a balesetet?

Azok jelentkezését várjuk, akik látták a Fülöp és Penészlek között történt balesetet, és körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.