54 zsák kukoricát vittek el

2016. 08. 02., k - 09:30
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök a helyi mezőőrök segítségével elfogták azt a négy nőt és egy férfit, akik a gyanú szerint egy termőföldről elloptak 54 zsák kukoricát.

Egy mezőőr tett bejelentést a rendőrségre 2016. július 29-én 23 óra 15 perc körül arról, hogy egy Debrecen, Varjúfű utcai termőföldön négy nőt és egy férfit kukoricalopáson értek tetten. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 35, a 34, a 26 és a 24 éves nők, valamint a 36 éves férfi a termőföldről 54 zsák kukoricát szedtek össze és készítettek elő a későbbi elszállításra, majd a helyszínről gépkocsijukkal elmentek. A cselekményüket a mezőőrök észlelték és bejelentést tettek a rendőrségre. A járőrök a gépkocsit Debrecen, Határ utcában megállították, majd igazoltatták a sofőrt és az utasokat. A rendőrök K. Jánost, B. Évát, S.-né B. Orsolyát, Sz. Mónikát és B. Renátát elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a négy nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták. Az eltulajdonított kukoricát a rendőrök lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áramszünet Röszkén

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

 

Bűnös szövetség

A Siófoki Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két gyöngyösi, egy atkári és egy mezőszentgyörgyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Ittasan volt részese a balesetnek

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték az ittas járművezetés vétség elkövetése miatt egy 24 éves szekszárdi férfival szemben indított büntetőeljárást.

 

Eperfa alá bújt a szatír

Hiába bújt az eső elől eperfa alá az a fiatalkorú fiú, akit a miskolci rendőrök megalapozottan gyanúsítanak szeméremsértés vétség elkövetésével.

 

Áthajtott a tiloson és jött a vonat

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte abban az ügyben a vizsgálatot, amelyet egy sofőrrel szemben folytatott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón, megrongálva ezzel mindkét oldalon a sorompókat.

 

Ittasan vezetett

Bíróság elé állítást javasol az Oroszlányi Rendőrkapitányság az 50 éves férfival szemben.

 

Hívatlan vendég

A nagykőrösi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 37 éves helyi nőt.