A helyszínen elfogták a „plafonfúrókat”

2016. 05. 09., h - 12:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két férfi a belvárosi pénzváltóba úgy jutott be, hogy az üzlet alatti pince plafonját bontotta ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat B. Attila 45 éves és K. Péter 36 éves budapesti lakosokkal szemben lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2016. május 8-án 1 óra körül tört be egy Budapest V., Szent István körúti pénzváltóba. Az üzlet alatti pince födém részét előzőleg kifúrták, majd felmásztak a helyiségbe és azt ott lévő páncélszekrényt kézzel próbálták meg kinyitni. Az időközben megszólaló riasztó miatt azonban elmenekültek a helyszínről.

Az V. kerületi járőrök terézvárosi kollégáik segítségével átvizsgálták az ingatlant és az épület padlásán megtalálták az ott bujkáló férfiakat.

A rendőrök átkutatták az autót, amivel B. Attila és K. Péter a helyszínre érkezett, abban két darab kék színű kezes-lábast, fúrógépeket, kézi és gépi fűrészeket, sarokcsiszolókat, egy erővágót, kalapácsot, vésőket, valamint 16 darab zárfésűt találtak és foglaltak le.

Elfogásuk után előállították őket a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságára.

A rendőrség – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.