A telefon kellett nekik – képekkel

2014. 07. 12., szo - 07:32
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök 10 perc alatt elfogták a három rablót.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 11-én 4 óra 30 perc körüli időben egy férfi sétált Debrecenben, a Fényes udvarban, amikor az egyik bolt előtt megállította őt három fiatal fiú, akik nem engedték, hogy tovább menjen. A fiatalok először cigarettát kértek a sértettől, majd azt akarták, hogy a 25 éves férfi adja át nekik a nála lévő mobiltelefont, mert az interneten, az egyik közösségi portált akarják használni. A megrémült áldozat a kérésnek nem tett eleget, hanem inkább megpróbált tovább menni, de az egyik tettes a társaival elé állt és közölte, hogy kell a készülék. Ezt követően az egyik ismeretlen megragadta az áldozat kezét, elvette a telefont, majd mindhárman elmenekültek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a férfi telefonon értesítette az esetről. A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre mentek és a sértett által adott személyleírás alapján rövid időn belül a Csapó utcán azonosították és elfogták a rablókat, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a 20 éves B. Sándort, a 18 éves M. R.-t és 17 éves társukat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A rendőrök a gyanúsítottaknál megtalálták az eltulajdonított mobiltelefont, melyet lefoglaltak és a tulajdonosnak visszaadtak.

A Debreceni Rendőrkapitányság az újlétai lakosokkal szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közokirat-hamisítás miatt körözték

Egy autó utasaként jelentkezett belépésre az a román férfi, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. Az ártándi rendőrök elfogták, majd előállították.