Állatkínzás miatt nyomoznak

2017. 05. 03., sze - 12:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Életmentő műtétet hajtottak végre a késsel megsebesített kutyán.

A rendőrségre 2017. május 1-jén délelőtt arról tett bejelentést egy Pápa környéki település lakosa, hogy a háza udvarára betévedt egy vérző nyakú kutya. A helyszínre érkező járőrök az ebet állatorvoshoz szállították, aki egy életmentő beavatkozással mentette meg az életét.

Az egyenruhások az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a négylábút egy 22 éves férfi sebesítette meg késsel. A rendőrök a férfit elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás adatai szerint a házőrző folyamatos vonyítása idegesítette fel gazdáját, aki azt akarta elérni, hogy az állat csendben maradjon. A kutya a műtét után egy pápai állatmenhelyre került.  

A gyanúsított ellen a pápai rendőrök állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök keresik a headset tolvajt

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki az egyik telefonszaküzletből ellopott egy Huawei típusú fülhallgatót.

 

Rabolt, néhány perc alatt elfogták a rendőrök

Orosházán, egy üzletből akart elvinni kozmetikai termékeket, hajvágógépet egy férfi. A biztonsági őr megpróbálta feltartóztatni őt, dulakodtak, ennek ellenére sikerült elmenekülnie a helyszínről. A rendőrök néhány perc alatt elfogták és őrizetbe vették a rablással gyanúsítható férfit.