Angyalföldi üzletből akart rabolni

2015. 12. 24., cs - 07:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el a helyszínen azt a férfit, aki a bolt pénztárosát fenyegette meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat V. Ádám 40 éves budapesti lakossal szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. december 22-én 20 óra 15 perc körüli időben bement egy Budapest XIII. kerületi élelmiszerüzletbe, ahol egy fegyvert vagy annak utánzatát a pénztárban ülő dolgozóra fogva a bevételt követelte. Amikor a nő a követelésnek nem tett eleget, a férfi egy alkalommal a plafon irányába lövést adott le. Amikor V. Ádám az üzlet biztonsági őrét meglátta, egy újabb lövést leadva megkísérelt elmenekülni a helyszínről. Az üzlet előterében egy szolgálaton kívüli rendőr a biztonsági őr segítségével elfogta és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a férfit. Személyi sérülés nem történt.


Az angyalföldi rendőrök V. Ádámot előállították a kerületi kapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették őt. Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migránscsoport

Tizenöt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.