Autórongálókat fogtak a győri járőrök

2013. 10. 25., p - 08:05
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A huszonéves fiatalok hazafelé tartottak, miközben gépkocsikat törtek fel és kíséreltek meg eltulajdonítani.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2013. október 23-án kora reggel arról, hogy Győr-Szabadhegyen egy személygépkocsi ablakát ismeretlen elkövető betörte, egy másik autó törött ablakkal, keresztben áll a parkoló járművek között.

A bejelentést követő egy órán belül a járőrök elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győri illetékességű 20 éves N. Dánielt és 18 éves társát, H. Sebastiant.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a két fiatal hazafelé tartott, mikor a Jereváni és a Szabadi úton parkoló autók közül többet megrongáltak. Háromnak betörték az ablakát, egyet kinyitottak,  majd azokból készpénzt, CD-rádiót, mobiltelefont, autós töltőt, napszemüveget, CD lemezeket tulajdonítottak el. A számukra értéktelen tárgyakat útközben elszórták, a többit megtartották. A maguknál tartott tárgyak ruházatuk átvizsgálását követően előkerültek, ezeket a rendőrök lefoglalták. 

A megrongált autók közül kettőt megkíséreltek eltulajdonítani. Sikertelenül. Mivel a motort nem tudták beindítani, az autóval 20-30 métert gurultak, majd a járműből kiszálltak, úgy hagyták hátra őket.

N. Dánielt és H. Sebastiant a járőrök előállították, ellenük lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.

 

Életmentés Szent Miklós napján

A kőbányai rendőrök egy bevásárlóközpontban élesztettek újra defibrillátorral egy eszméletlen férfit a biztonsági őrök segítségével.