Bankkártya adatokat loptak

2015. 01. 28., sze - 10:06
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A megszerzett adatokkal külföldi társaik Peruban és az Egyesült Államokban éltek vissza.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartásuk mellett - Iliev P. és Vasilev R. 49 éves bolgár állampolgárságú férfiak ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak - egy nemzetközi bűnszervezet tagjaiként - 2014. júniusa óta több alkalommal különböző budapesti bankjegykiadó automatákra bejáratokra szereltek adatrögzítő eszközöket, amelyekkel bankkártya adatokat szereztek meg. Az így kapott információk alapján ismeretlen társaik az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, illetve a Távol-Keleten hamis bankkártyákkal vettek fel készpénzt.

A bűncselekménnyel okozott anyagi kár több tízmillió forint.

 

A nyomozók a két férfit 2015. január 21-én az esti órákban érték tetten, amikor az általuk felszerelt adatszerző eszközöket távolították el egy Budapest VIII. kerületi ATM-ről.

 

A tartózkodási helyükön megtartott házkutatás alkalmával további adatszerző eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.