Betörésre szakosodtak – videóval

2017. 05. 10., sze - 11:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Közel két tucat budapesti ingatlanba tört be két férfi, a kár több millió forint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat G. Ferenc és Sz. Miklós budapesti lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. november 9-én ismeretlen tettesek betörtek egy Budapest V., Stollár Béla utcai lakásba, ahonnan ékszereket és műszaki cikkeket loptak el.

A belvárosi rendőrök a beszerzett kamerafelvételek alapján 2017. május 8-án a Budapest V., Podmaniczky Frigyes téren felismerték a betörés egyik elkövetőjét.  A nyomozók a 45 éves G. Ferencet 13 óra 50 perckor elfogták, majd előállították a kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A budapesti férfinél elfogásakor a rendőrök több betöréshez használható eszközt – feszítővas, elemlámpa, csavarhúzók, kesztyű – találtak, a későbbi házkutatáskor pedig a nyomozók lefoglalták azt a ruhát, amit a korábbi betöréskor viselt.

Az egyenruhások beazonosították G. Ferenc társát is, a 41 éves budapesti Sz. Miklóst, akit 2017. május 8-án 19 óra 10 perckor Budapesten elfogtak, majd előállítását követően szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozók megállapították, hogy a két férfi közel két tucat budapesti betöréssel gyanúsítható, amivel több millió forint kárt okoztak a sértetteknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.