Betörte egy üzlet kirakatát

2017. 02. 20., h - 09:14
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy férfit, aki szemetessel törte be egy győri élelmiszerüzlet kirakatát.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 19-én 6 óra 5 perckor egy zavartan viselkedő férfi az egyik helyi járatú autóbusz elé ugrott Győrben, így kényszerítve megállásra a járművet. Miután felszállt a buszra a sofőrt felszólította, hogy hívja fel a rendőrséget, mert őt valaki üldözi, majd kikapta a buszvezető kezéből a telefont és elfutott. A férfi a sofőr telefonját később eldobta.

Kis idő múlva az ismeretlen egy másik telefonszámról a rendőrség 112-es segélyhívó számát is felhívta, majd elismételte, hogy őt üldözik. Azt is mondta, hogy ha nem tesznek valamit, akkor be fogja törni az egyik győri élelmiszerüzlet ablakát. Mire a rendőrök kiértek az ismeretlen telefonáló egy szemetes edénnyel bezúzta az üzlet kirakatát. A rendőrök adatgyűjtést követően néhány órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsított G. Szilárd 23 éves győri lakost.

 

A férfit előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív eredményt mutatott. A nyomozók G. Szilárdot rongálás vétsége, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.