Bíróság elé áll a tolvaj és a garázda

2013. 08. 02., p - 12:47
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Püspökladányi Rendőrkapitányság két szerepi férfi ügyében fejezte be a nyomozást

A Püspökladányi Rendőrkapitányságra 2013. június 21-én éjszaka telefonon érkezett a bejelentés arról, hogy egy ittas férfi a településen, az utcán hangoskodik, miközben a parkoló gépkocsikat rugdossa és kezével üti.

A helyszínre érkező járőrök elfogták a 28 éves szerepi garázdát, akit a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. V. László kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését elismerte, az indulatát pedig azzal indokolta, hogy ittassága miatt kizárták egy helyi rendezvényről.  

A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes járási ügyészségnek.

 

 

Szintén vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság abban az ügyben, amelynek nyomozását lopás vétsége miatt rendelte el ismeretlen tettes ellen. Azért indult büntetőeljárás, mert 2013. június 2-án reggel ismeretlen tettes egy szerepi ház kerítését kivágta, majd annak udvaráról baromfikat és búvárszivattyút tulajdonított el.

A kapitányság nyomozói a bejelentést követően megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást az ismeretlen elkövető felkutatása érdekében. Ennek eredményeként pár nappal később sikerült beazonosítaniuk a feltételezetett elkövetőt. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 23 éves szerepi férfit fogtak el a rendőrök, akit a kapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A. Rolanddal szemben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Püspökladányi Járási Ügyészségnek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.