Bíróság elé állhatnak a trükkös faárusok

2015. 11. 12., cs - 11:54
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítással fejezték be a nyomozást az ellen a három férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint tűzifával házaltak és egy derecskei idős hölggyel több fát fizetettek ki, mint amennyit ott hagytak.

Mint, ahogy arról korábban hírt adtunk a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 24 éves kazincbarcikai P. Gábor, a 30 éves kazincbarcikai Sz. István és a 37 éves dövényi B. Ferenc ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 3-án délután ismeretlen faárusok megjelentek Furtán egy családi ház előtt, ahol az ott lakó idős nőnek akác tűzifát kínáltak eladásra. A három férfi a sértettel megállapodott abban, hogy eladnak neki 40 mázsa tűzifát. Az ismeretlenek azt állították, hogy a teherautójukban van egy hordó, amibe körülbelül 40 kilogramm fát lehet egyszerre belerakni, így azzal pontosan kilehet mérni az eladott fa mennyiségét. A három faárus több hordó fát pakolt le a sértett udvarára, majd azt állították, hogy a tűzifa mennyisége elérte a 40 mázsát. A sértett kifizette a tűzifát, majd az árusok sietően távoztak a helyszínről.

 A szomszéd vette észre, hogy az ismeretlenek megkárosították a nőt, mivel 40 mázsa helyett csak körülbelül 4,4 mázsa fát pakoltak le, ezért bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A sértett fia eközben gépkocsijával a faárusok után hajtott, akiket Derecskén utolért és megállított, valamint számon kérte őket, hogy a kifizetett 40 mázsa helyett miért pakoltak le kevesebb tűzifát az édesanyja udvarára. A három férfi ennek hatására a vételár különbözetét átadták a fiúnak, majd tovább hajtottak Debrecen irányába.

A rendőrök a 47-es számú főúton megállították a kisteherautót és igazoltatták a két kazincbarcikai és a dövényi férfit, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 24 éves P. Gábort, a 30 éves Sz. István és a 37 éves B. Ferencet gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a terheltek ellen a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.