Csoportosan követték el a rablást

2013. 12. 21., szo - 10:07
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyerekkorú személytől kísérelték meg elvenni a mobiltelefonját.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - egy 14 éves és 15 éves salgótarjáni lány, valamint egy 16 éves gyöngyöspatai fiú ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2013. december 16-án Salgótarján belvárosában lévő Posta előtti téren haladó, az akkor éppen telefonáló gyerekkorú személyt kifigyelték, és előre megbeszélték, hogy elveszik tőle a mobiltelefonját. Követték őt, majd a fiú lökdösni kezdte a kislányt, ki akarta tépni a kezéből a telefont, még a vele lévő egyik lány több alkalommal megütötte, belerúgott a sértettbe, és egy másik lány megpróbálta a gyerekkorútól elvenni a hátitáskáját. A sértett segítségére egy hölgy ment oda, aki elkísérte a megijedt, síró kislányt az édesanyja munkahelyére. A térfigyelő kamera rendszer és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság beosztottjainak   segítségével sikerült beazonosítani a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat, akiket a nyomozók 2013. december 19-én a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem csalt a megérzése

Hazafelé tartó pilisvörösvári járőr vett észre egy buszról leszálló férfit a településen. Nem lett volna szokatlan, ha a jármű nem parkolt volna üresen az út szélén. Pihenés helyett intézkedés következett.

 

Őrizetben a német embercsempészek

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és két embercsempész utazott.

 

Halálos baleset Gádoroson

Tolatás közben elütött egy munkást egy szemétszállító teherautó, a férfi a helyszínen meghalt.