Drogfutárok Röszkén - videóval

2017. 01. 12., cs - 09:02
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A két macedón férfi marihuánát próbált átcsempészni a határon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklás-bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két macedón állampolgárral szemben. A férfiak Röszke Közúti Határátkelőhelyen jelentkeztek belépésre 2017. január 5-én, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzés alá vonták járművüket. A vámvizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az első ülések előtti padlózatba rejtve 21 csomagban összesen 16963 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt és az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyagtartama feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 34 millió forint.

A rendőrök a macedón férfiakat elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2017. január 6-án elrendelt. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.