Drogfutárok Röszkén - videóval

2017. 01. 12., cs - 09:02
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A két macedón férfi marihuánát próbált átcsempészni a határon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklás-bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két macedón állampolgárral szemben. A férfiak Röszke Közúti Határátkelőhelyen jelentkeztek belépésre 2017. január 5-én, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzés alá vonták járművüket. A vámvizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az első ülések előtti padlózatba rejtve 21 csomagban összesen 16963 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt és az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyagtartama feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 34 millió forint.

A rendőrök a macedón férfiakat elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2017. január 6-án elrendelt. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.