Egy órán belül két bűncselekmény - videóval

2015. 04. 16., cs - 04:32
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Késsel a kezében próbált meg kirabolni egy szolnoki dohányboltot az a zagyvarékasi férfi, akit később egy szolnoki ékszerüzletben lopáson érték tetten.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy szolnoki dohányboltból érkezett riasztás a rendőrségre 2015. április 15-én 11 óra után pár perccel, mert egy ismeretlen férfi késsel a kezében a bevételt követelte az ott dolgozótól. Az alkalmazott nem tett eleget a követelésnek, így az elkövető üres kézzel menekült el a helyszínről.  Személyi sérülés nem történt. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást.

Alig egy óra elteltével egy belvárosi ékszerüzletből lopásról érkezett jelzés, ahol egy férfi vásárlási szándékot mutatva ujjaira felhúzott kettő darab arany gyűrűt, majd ezt követően az ékszerekkel együtt fizetés nélkül, futva távozott az üzletből. A bolt közelében állampolgárok tartották vissza a 26 éves férfit a rendőrök kiérkezéséig, akik perceken belül megérkeztek a helyszínre és elfogták a gyanúsítottat. Az elfogásban segítőknek Szabó Zoltán rendőr alezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetője személyesen mondott köszönetet. A szolnoki járőrök B. Jánost előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták és megállapították, hogy mindkét bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfi elismerte, hogy miután a dohányboltból nem tudott elvinni semmit, az ékszerüzletben próbált meg aranyat szerezni.

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. János zagyvarékasi lakos ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.