Élelmiszerboltban is rabolt a szegedi dohánybolti támadó

2014. 10. 09., cs - 08:37
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rabolt pénzt bulira és élelmiszerre költötte.

A Veszprém megyei Dörgicsén fogták el a 21 éves N. Norbertet a rendőrök 2014. október 8-án 13 óra 35 perckor. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányság bocsátott ki országos elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint 2014. július 15-én 0 óra 31 perckor arcát egy maszkkal eltakarva bement a Szeged, Rókusi körúton lévő Nemzeti Dohányboltba, ahol egy kerékpárkormány csövével megfenyegette az eladót, majd cigit és készpénzt követelt. A zsákmányt egy táskába pakoltatta, amit a házkutatáson a rendőrök lefoglaltak.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként megállapították a támadó személyazonosságát. A rendőrök 2014. október 8-án olyan információk birtokába jutottak, hogy a férfi Veszprém megyében egy építkezésen vállalt segédmunkát, ezért a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közreműködését kérték. A helyi körzeti megbízottak ellenőrizték a szóba jöhető helyeket. Dörgicsén megtalálták N. Norbertet, akit elfogtak. A férfi saját nevén mutatkozott be a civil ruhás rendőröknek.

A gyanúsítottat még az esti órákban Szegeden gyanúsítottként hallgatták ki. A dohánybolti rablás mellett elismerte, hogy 2014. július 23-án 21 óra 15 perckor zárás után ő ment be a Szeged, Csongrádi sugárúton lévő élelmiszerboltba, ahol egy késsel fenyegette meg az eladót és pénzt követelt. Az alkalmazott ellenállt, ezért csak dulakodás után tudott pénzhez jutni.

A fiatalember vallomása szerint élelmiszerre és bulira költötte a rablásokból származó összeget.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Fotók: Balatonfüredi Rendőrkapitányság és Szegedi Rendőrkapitányság


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.