Elfogták a dohánybolti rablót

2016. 09. 14., sze - 04:24
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi közel fél év alatt négy dohányboltot rabolt ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya eljárást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt Gy. Gábor 31 éves budapesti lakos ellen, aki 2016 márciusa és szeptembere között összesen négy alkalommal rabolt ki dohányboltokat.

A férfi Budapest XXI. és XXII. kerületében ment be dohányboltokba, ahol fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az eladókat. A bolt alkalmazottjai ennek mind a négyszer eleget tettek, és átadták a készpénzt. Személyi sérülés a bűncselekmények elkövetésekor egyik esetben sem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának munkatársai a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóságával együttműködve 2016. szeptember 13-án 4 óra 55 perckor Budapest XXI. kerületében elfogták a férfit, akit öt elfogatóparancs alapján kerestek. Gyanúsítotti kihallgatását követően Gy. Gábort a rendőrök a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.