Elfogták a fegyveres dohányboltrablót

2017. 03. 10., p - 11:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Budapesten, egy II. kerületi dohánybolt eladóját fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette és elvitte a bevételt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egy férfi 2017. március 8-án19 óra 30 perc körül bement a II. kerület Törökvész úti dohányboltba, ahol vásárlást színlelt, majd az eladót a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. A fenyegetés hatására, az alkalmazott nem tanúsított ellenállást, és átadta a kassza tartalmát. Az elkövető, a megszerzett pénzzel és szeszes itallal, a Bimbó út irányába gyalogosan elmenekült.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a fegyveres rablás elkövetője D. Dániel 25 éves budapesti lakos. akit a nyomozók felkérésére, a Terrorelhárítási Központ, műveleti egysége 2017. március 9-én 23 óra 05 perckor elfogott.  A férfi otthonában, a házkutatás során előkerült a rabláshoz használt gáz – riasztófegyver.

D. Dánielt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, Nyomozó Főosztály, Rablási Osztálya, előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.