Elfogták a fegyveres dohányboltrablót

2017. 03. 10., p - 11:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Budapesten, egy II. kerületi dohánybolt eladóját fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette és elvitte a bevételt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egy férfi 2017. március 8-án19 óra 30 perc körül bement a II. kerület Törökvész úti dohányboltba, ahol vásárlást színlelt, majd az eladót a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. A fenyegetés hatására, az alkalmazott nem tanúsított ellenállást, és átadta a kassza tartalmát. Az elkövető, a megszerzett pénzzel és szeszes itallal, a Bimbó út irányába gyalogosan elmenekült.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a fegyveres rablás elkövetője D. Dániel 25 éves budapesti lakos. akit a nyomozók felkérésére, a Terrorelhárítási Központ, műveleti egysége 2017. március 9-én 23 óra 05 perckor elfogott.  A férfi otthonában, a házkutatás során előkerült a rabláshoz használt gáz – riasztófegyver.

D. Dánielt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, Nyomozó Főosztály, Rablási Osztálya, előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.