Elfogták a fegyveres dohányboltrablót

2017. 03. 10., p - 11:09
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki Budapesten, egy II. kerületi dohánybolt eladóját fegyverrel, vagy annak utánzatával megfenyegette és elvitte a bevételt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egy férfi 2017. március 8-án19 óra 30 perc körül bement a II. kerület Törökvész úti dohányboltba, ahol vásárlást színlelt, majd az eladót a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. A fenyegetés hatására, az alkalmazott nem tanúsított ellenállást, és átadta a kassza tartalmát. Az elkövető, a megszerzett pénzzel és szeszes itallal, a Bimbó út irányába gyalogosan elmenekült.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy a fegyveres rablás elkövetője D. Dániel 25 éves budapesti lakos. akit a nyomozók felkérésére, a Terrorelhárítási Központ, műveleti egysége 2017. március 9-én 23 óra 05 perckor elfogott.  A férfi otthonában, a házkutatás során előkerült a rabláshoz használt gáz – riasztófegyver.

D. Dánielt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, Nyomozó Főosztály, Rablási Osztálya, előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.