Elfogták a fiatal lány támadóját

2015. 01. 14., sze - 11:18
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Rövid időn belül beazonosították és elfogták a bajai rendőrök az utcai rablót. A sértettnek visszaadta a nyomozó az elrabolt telefont.

Egy bevásárlásból hazatartó 19 éves lány Baján 2015. január 11-én a kora esti órákba egy félreeső utcában sétált, amikor váratlanul egy ismeretlen személy hátulról a földre rántotta, és a vállán lévő táskáját megpróbálta letépni. A nő ellenállt a támadásnak, segítségért kiáltott és rövid ideg dulakodott a rablóval, aki a támadás során a nő fejére is rálépett, majd végül megszerezve a táskát - a benne lévő mobiltelefonnal, személyes iratokkal és pénztárcával együtt - gyalogosan elmenekült a helyszínről. A bejelentést követőn a bajai rendőrök azonnal az ismeretlen támadó keresésére indultak. A tanúkutatás és helyszíni adatgyűjtést követően hamarosan egy 15 éves bajai fiatal került a rendőrök látókörébe, akit hétfőn otthonában elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök. A fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy az elrabolt táskából kivetette a benne lévő készpénzt, majd a többi értéket egy szeméttárolóba dobta.

A gyanúsított őrizetbe vételét követően a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Public transport to Mogyoród

During the weekend of the 2018 Hungarian Grand Prix, over and above the option of travelling individually by car, we would like to draw attention to the alternative of public transport.

 

Tömegközlekedéssel Mogyoródra

A Formula 1 Magyar Nagydíj 2018 versenyhétvége idejére az egyénileg, gépjárművel történő utazás mellett alternatív közlekedési lehetőségre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

 

Életmentés összefogással - videóval frissítve

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

 

Kábítószert árult, fenyegetőzött

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.