Elfogták a fiatal lány támadóját

2015. 01. 14., sze - 11:18
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Rövid időn belül beazonosították és elfogták a bajai rendőrök az utcai rablót. A sértettnek visszaadta a nyomozó az elrabolt telefont.

Egy bevásárlásból hazatartó 19 éves lány Baján 2015. január 11-én a kora esti órákba egy félreeső utcában sétált, amikor váratlanul egy ismeretlen személy hátulról a földre rántotta, és a vállán lévő táskáját megpróbálta letépni. A nő ellenállt a támadásnak, segítségért kiáltott és rövid ideg dulakodott a rablóval, aki a támadás során a nő fejére is rálépett, majd végül megszerezve a táskát - a benne lévő mobiltelefonnal, személyes iratokkal és pénztárcával együtt - gyalogosan elmenekült a helyszínről. A bejelentést követőn a bajai rendőrök azonnal az ismeretlen támadó keresésére indultak. A tanúkutatás és helyszíni adatgyűjtést követően hamarosan egy 15 éves bajai fiatal került a rendőrök látókörébe, akit hétfőn otthonában elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök. A fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy az elrabolt táskából kivetette a benne lévő készpénzt, majd a többi értéket egy szeméttárolóba dobta.

A gyanúsított őrizetbe vételét követően a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság miatt keressük

Az újlipótvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.