Elfogták a gyújtogatókat

2014. 05. 22., cs - 09:37
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akik Bugyi egyik tanyáján két alkalommal is felgyújtották a szalmabálákat.

A Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Gábor 34 éves és P. Tibor 43 éves bugyi lakosok ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. április 5-én 23 óra körüli időben megjelentek Bugyi egyik tanyáján és szándékosan meggyújtották az egyik szalmabálát, melynek következtében leégett közel 2000 bála.

Ezt követően Cs. Gábor és társa 2014. május 10-én 23 óra körüli időben ismét megjelent a tanyán és újabb szalmabálákat gyújtott meg. A gyanúsítottak a bűncselekményekkel több, mint 25 millió forint kárt okoztak a sértettnek.

 

A Dabasi Rendőrkapitányság nyomozói a végrehajtott nyomozati cselekmények eredményeként azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfiakat, akiket 2014. május 19-én otthonukban elfogtak és előállítottak. Cs. Gábort és P. Tibort a nyomozók- őrizetbe vételük mellett- gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2014. május 21-én mindkét férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

 

A gyanúsítottak ellen a további eljárást- fogvatartásuk mellett- a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.